Онлайн магазини / SEO

Onpage оптимизация на онлайн магазин MotornoMaslo.BG

За наш вътрешен проект, а именно интернет магазинът за автомобилни и мотоциклетни консумативи MotornoMaslo.BG проведохме On-page SEO оптимизация. Ето малко повече детайли в какво се състоеше тя:

1. Добавяне на schema.org елементи към продуктовите страници, но и на началната страница.
2. Добавяне на canonical тагове, за да ограничим създаването на дублирано съдържание от сортиране, филтриране и т.н., което е често срещан проблем при OpenCart магазините.
3. Добавяне на noindex тагове към всички служебни страници – вход, регистрация, грешна парола, количка и т.н. Те не са важни за Google и не е нужно да присъстват в индекса му.
4. Добавяне на breadcrumbs – по-лесна навигация за потребителите и Googlebot.
5. Подобрихме скоростта на зареждане на онлайн магазина, изпълнявайки почти на максимума всички препоръки на Google PageSpeed Insights инструмента, а именно – активирано компресиране, минимизиран HTML, CSS и JavaScript, оптимизирани изображения и т.н.
6. Добавяне на Facebook Open Graph Tags.
7. Добавихме нови meta descriptions, по-атрактивни и подтикващи към действие, за да подобрим CTR.

Подобрявайки техническото SEO (онпейдж) на онлайн магазинът се стараем да постигнем по-добро и безпроблемно обхождане от Google. Освен изброените, приложихме и няколко други SEO техники, които ще запазим за нашите клиенти. Искате ли по-добри позиции, повече трафик и съответно повече продажби за вашия сайт – свържете се с нас и ние ще помогнем успешно!

1 мнение за “Onpage оптимизация на онлайн магазин MotornoMaslo.BG”

  1. Разгледах внимателно посоченият онлайн магазин – наистина сте се постарали с оптимизацията му, както на самия сайт, така и link профила му. Добрите позиции също са факт – забелязвам, че е на първа страница в Google.bg за „моторно масло“. Продължавайте в същия дух!

    Отговор

Вашият коментар