Google

Google премахнал над 80% от хакнатите сайтове от резултатите от търсенето

Google пусна нови подробности относно усилията си за борба със спама, като разкри, че повече от 80% от хакнатите сайтове са открити и премахнати от резултатите от търсенето.

Гигантът сред търсачките планира да продължи усилията си, като работи директно с популярни системи за управление на съдържанието, за да се бори срещу онези, които компрометират форуми и коментират секциите със спам.

Ето и някои други забележими статистики от последните обявления на Google през 2017 г.

– Google изпрати над 45 милиона известия до регистрирани собственици на уебсайтове чрез Search Console, като им предупреди за евентуални проблеми с уебсайтовете им, които биха могли да повлияят на появата им при търсене.
– Google изпрати 6 милиона ръчни съобщения за действия до уеб администраторите относно практики, които противоречаха на указанията на Google, както и информация как да се решат проблемите.
– Google предприе действия по почти 90 000 потребителски съобщения за спам в мрежата за търсене.

Разбира се, Google ще продължи усилията си да защити търсещите и собствениците на сайтове от спам. Компанията също така насърчава потребителите да помогнат, докладвайки за проблеми, срещани при търсенето с Google.

Вашият коментар